Prosjektarbeid
Her er viktig informasjon om ting å tenke på før du setter i gang med prosjektarbeidet.
Det begynner med en idé
Før du søker prosjektmidler er det aller først viktig å formulere idéen. Hvorfor er prosjektet viktig? Hvem er prosjektet viktig for (målgruppen)? Hvor og hvordan skal det gjennomføres? Hvem skal være prosjektleder og medarbeidere?
Når prosjektidèen er klar sjekk alltid søkerveiledningen og retningslinjene for tildeling av midler til søkeinstansen. Vilkårene for tildeling varierer avhengig av hvor det søkes midler. Her kan det spares mye arbeid, og kan sammenlignes med en eksamen uten å lese eksamensoppgaven nøye.
Målsetting, resultater og evaluering
For å se om målene oppnås sammenlignes resultatene med prosjektplanen. Målene skal være S-M-A-R-T-E (Spesifikke, Målbare, Aksepterte, Realistiske, Tidsavgrenset, Enkle). Resultatene evalueres i forhold til om det er grunnlag for å videreføre aktiviteten, eller lage nye prosjekter av de oppnådde resultatene.
Hvis prosjektet har fått støtte, stilles det ulike krav til rapportering.
Vurderer du å søke midler fra Stiftelsen Dam?
Da bør du se denne videoen: Her kan du se video
-
Hva er et prosjekt?
Et prosjekt er
- En effektiv måte å organisere arbeid eller aktiviteter på
- Avgrenset fra løpende driftsoppgaver eller faste rutinene i organisasjonen
- Oppgavene løses i et begrenset tidsrom med et avgrenset budsjett. Prosjektet oppløses når oppgaven er gjort
- Prosjekter kan organiseres sentralt i organisasjonen, i fylkeslag, lokallag, diagnosegrupper, på tvers av avdelinger, faggrenser, og med eksterne samarbeidspartnere
- Gir muligheter til å søke støtte fra ulike aktører
-
Stiftelsen Dam - Helseprosjekt
Helseprosjekt
På området Helse kan det søkes prosjektmidler til helseformål med et faglig innhold. Prosjektene er noe mer omfattende enn for Express, men mulighetene er større. Se gjerne prosjektbiblioteket for inspirasjon og tips til prosjektideer og gjennomføring. Her finner du eksempler på 9500 gjennomførte prosjekter.
På området Helse kan det søkes inntil tre år, når det er progresjon i aktivitetene fra år til år. Det kreves fremdriftsrapportering for hvert år som krav for tildeling for år 2 eller år 3. Det kan søkes om:
- Arbeid for økt deltakelse og likestilling for funksjonshemmede
- Forebyggende helsearbeid, rehabilitering, habilitering, omsorgsarbeid og folkehelsearbeid
- Utfordringer knyttet til tjenester, tilbud og tiltak for funksjonshemmede, kronisk syke, akutt syke, pårørende og andre nærstående
- Opplysningsarbeid
Vi har lagt ved en oversikt der du blant annet kan få informasjon om:
- Relevante eksempler for NRF
- Eksempler på hvilke type prosjekter Stiftelsen Dam ikke støtter og begrensninger
- Hva som prioriteres og vektlegges i søknadens kvalitet innen Helse
- Hovedkravene til søknaden
Frister for Helseprosjekter
Det er NRF sentralt som kvalitets sikrer søknaden og foretar innsendingen. Ved utfylling av skjema er det noen obligatoriske felt og krav til vedlegg. Se eksempel på søknadsskjema på dam.no
Frist for søknad 2022 er 15. mars
For spørsmål om helseprosjekter og gjeldende retningslinjer, se mer på www.dam.no under «Søke midler à Helse», eller ta kontakt med prosjektkoordinator Joachim Sagen: jos@revmatiker.no eller telefon 95 75 67 23.
-
Express
Express
På dette området kan det søkes om kr. 5.000-30.000.-
Veiledningstekst i søknadsskjemaet og brukerveiledning gir nyttige tips og rettledning til utfyllingen. Det er liten kapasitet til veiledning for søknader til Express fra NRF sentralt.
Trykk her for brukerveiledning!
Slik søker du:
Søknadsskjemaet er webbasert og det er fylkessekretær som gir tilgang til skjemaet. Skjemaet er enkelt og uten mulighet til å legge ved vedlegg.
Hvordan få tilgang til søknadsskjema:
- Opprett bruker på damnett.no
- Send epost til din fylkessekretær.
- Har du noen spørsmål? Spør din fylkessekretær! (bla nedover på siden for å finne kontaktinformasjonen til din fylkessekretær)
-
Søk støtte - forsker
Ønsker dialog med forskere og institusjoner
Norsk Revmatikerforbund har lange tradisjoner når det gjelder å støtte forskning på revmatiske sykdommer og muskel- og skjelettplager. Vi har vårt eget forskningsfond og disponerer flere legater øremerket for støtte til forskning.
Vi oppfordrer også relevante forskningsmiljøer til å søke midler fra Stiftelsen Dam gjennom Norsk Revmatikerforbund som søkerorganisasjon. Her er det i mange år gitt midler til viktige forskningsbidrag til våre formål. Vi ønsker å fortsette å samarbeide om viktig forskning for våre målgrupper, og oppfordrer forskningsmiljøer å ta kontakt med oss.
Foreløpig prosjektbeskrivelse
I første omgang vil vi gjerne ha informasjon om forskningen, slik at vi kan vurdere om temaet er noe NRF vil støtte og gå videre med. En foreløpig prosjektbeskrivelse bør kort inneholde:
- Foreløpig arbeidstittel
- Kort om målsetting med prosjektet
- Kort om målgruppe for prosjektet
- Kort beskrivelse av prosjektet med tidsperspektiv
- Hvilken type forskning dreier det seg om? Stiftelsen Dam støtter ikke basalforskning
- Navn på stipendiat dersom denne er kjent
- Navn på hovedveileder
- Navn på forskningsinstitusjon og eventuelle samarbeidspartnere dersom de er kjent
- Er det søkt eller tenkt å søke forskningsmidler andre steder, eventuelt hvor og når?
Foreløpig prosjektbeskrivelse kan sendes til prosjektkoordinator i Norsk Revmatikerforbund, Joachim Sagen på jos@revmatiker.no / 95 75 67 23 eller Ida Løchting / ida@revmatiker.no.
Forskning finansiert av Stiftelsen Dam
Tradisjonelt har Stiftelsen Dam gitt støtte til anvendt forskning, herunder utvikling av nye behandlingsmetoder, forebygging av fysisk og psykisk sykdom, rehabilitering/habilitering av funksjonshemmede og kronisk syke.
Følg også med på www.dam.no for mer informasjon. Her finner du også informasjon om påkrevde rapporteringer, lønnsmidler, krav til søknaden og brukerveiledninger for forskningssøknader.
Husk å oppgi om det søkes midler til hele, eller deler, av samme prosjekt andre steder. Dette er viktig for å unngå dobbelfinansiering og i verste fall risikere å miste midlene begge steder. For øvrig styrker det søknaden å vise til at en søker flere steder.
Dersom prosjektet finansieres av Stiftelsen Dam og/eller Norsk Revmatikerforbund skal forskere som holder foredrag, informasjonsmøter, publiserer artikler til faglige tidsskrift, ukeblader etc., informasjon på nettsider, eller lager brosjyrer etc, alltid kreditere finansieringskilden. Se regler for kreditering på www.dam.no
-
Viktige datoer
Stiftelsen Dam
Helseprosjekt
15. mars 2022
Forskningsprosjekter
15. februar 2022 – Skissesøknad
Express
Har kontinuerlig søknadsopptak
-
Andre finansieringskilder
Det finnes er stort antall steder det kan søkes midler til revmatiske formål. Her er en oversikt over noen søkeinstanser:
Kommunen og fylkeskommunen som din forening tilhører – Se deres respektive nettside
Helseforetakene som fordeler tilskudd til brukerorganisasjonene i helseregionen:
- Helse Sør-Øst
- Helse-Midt
- Helse-Nord
- Helse-Vest
- www.regjeringen.no
Gå videre til det aktuelle departement (sosial- , helse-, kultur og kirkedep., osv.).
Trykk på navnet dersom du vil se deres hjemmeside!
HELSEDIREKTORATET
Her finner du kunngjøringer om aktuelle tilskuddsordninger.BUFETAT
Statens kompetansesenter for deltakelse og tilgjengelighet, Deltasenteret, forvalter en tilskuddsordning for kunnskapsutvikling, kompetanseheving og informasjon innen universell utforming. Formålet er å utvikle og styrke gjennomføringen av universell utforming som samfunnskvalitet og bedre livskvalitet og likestilling for personer med nedsatt funksjonsevne.UTDANNINGSDIREKTORATET
Formålet med tilskuddsordninga er å stimulere offentlige, private og frivillige organisasjoner til å iverksette tiltak som på ulike måter kan bidra til å nå sektormålene for grunnopplæringa.Tilskuddet skal være til drift av organisasjonene.
FUNKIS
Funksjonshemmedes Studieforbund (FS).INNOVASJON NORGE
Innovasjon Norge (litt på siden, men en utfordring for den kreative!!)TUBFRIM
Støtter trivselsfremmende tiltak for funksjonsfriske og funksjonshemmede barnMålgrupper for formålene varierer fra år til år. Følg med på nettsidene.
FORSKNINGSRÅDET
Støtte til forskning fra Norges ForskningsrådGJENSIDIGESTIFTELSEN
Prioriterer prosjekter som fremmer trygghet og helse.FRIFOND
For barn og unge under 26 år. Bedre de økonomiske rammebetingelsene for demokratisk og frivillig aktivitet i lokalsamfunn.KAVLIFONDET
Forskning, kultur og humanitær forskning. Kavlifondet tar ikke imot søknader bortsett fra etter invitasjon. Det er likevel mulig å sende korte prosjektskisser til Kavlifondet for en foreløpig vurdering.TRYG
Gir økonomisk støtte til trygghetsskapende og allmennyttige formål. -
Verktøykasse
Verktøykasse
Her har du en oversikt over relevante dokumenter tilknyttet prosjektarbeid
- Ideskjema for Helseprosjekter
- Prosjektbibliotek (eksempler på prosjekter hos Stiftelsen Dam)
- Eksempler på prosjekter Stiftelsen Dam ikke støtter
-
Vellykkede prosjekter i NRF
Vellykkede prosjekter i NRF
Her kan du se prosjekter som er gjennomført i regi av Norsk Revmatikerforbund. Med oversikten håper vi å gi deg litt inspirasjon.
Landsdekkende prosjekter
- Sykt Aktiv (friskfokusert mestringskurs)
- Frisklivsagenter (frisklivsarbeid)
- Energigiverne (utmattelse/fatigue)
- Smertevenn (app)
Prosjekter på fylkesnivå
- Break Up (faglig tilbud til de mellom 25-40 år)
- Koordinerte brukerforløp og revmatisme
- Søvntyvene
- Vi to sammen
Fant du det du lette etter?