Hopp til innhold
Støtt oss

Livredning i vann

50Livredning

Som instruktør i basseng er det veldig viktig at du selv er trygg når du leder aktivitet og trening i basseng. Dersom bassenget ikke har en egen badevakt eller livredder, bør du selv være trygg på å redde en person opp av vannet og vite hvordan du kontakter 113 og begynner hjerte- lungeredning (HLR). Dersom du ikke er trygg rundt dette bør du ta kontakt med Trening og Mosjons kontakt i ditt fylke.

Som ansvarlig instruktør oppfordrer vi sterkt til å ha en alarmplan, som er viktig å ha med seg og til hjelp når en driver med aktiviteter i basseng.

Alarmplanen kan lastes ned her.

Livredningsprøven

NRF anbefaler og oppfordrer alle våre instruktører som driver med aktivitet og trening i vann å ha godkjent livredningsprøve. Vi har opprettet en egen tilpasset livredningsprøve som er godkjent for all aktivitet i vann internt i NRF. Vi har også et dokument som beskriver vår egen tilpasset livredningsprøve du kan ta med til de som driver opplæring slik at du får gjennomført en tilpasset versjon av prøven. Du kan se livredningsprøven vedlagt under.

Dersom du ønsker å ta den praktiske livredningsprøven, anbefaler vi deg å ta kontakt med den lokale svømmeklubben, de arrangerer prøven over hele Norge.

Se en oversikt her

Vi jobber også med å utvikle en egen tilpasset livredningsutdanning som evt kan inkluderes i instruktørutdanningen. Vi ønsker også etter hvert å inkludere en teoretisk del om førstehjelp.

Kompetansebevis revidert

Regler

Lokale ordensregler utarbeides med hensyn til det lokale behov som finnes ved hvert basseng. Det er eier av basseng som setter bestemmelser for hva slags regler som gjelder for å få bruke bassenget. Det betyr at det er ulikt hvordan bassengene praktiserer livredning og krav til livredning. Dersom bassengets eier krever generell godkjent livredningsprøve, må instruktøren ta denne eller skaffe livredder/badevakt.

Relevante dokumenter og nettsider: