Studieleder i lokallag & BURG-grupper
Studiearbeid, kurs og opplæring er en viktig del av virksomheten i lokallag. Denne verktøykassen er for deg som er studieleder i et lokallag.
Frister for kursrapportering
Firsten for å rapportere og avslutte kurs kurs er 3 måneder etter at kursets siste dag er gjennomført. Fristen vil være synlig i Kursadministrasjons systemet.
Studiearbeid
- Her kan du som både ny og erfaren studieleder lese nyttig informasjon om det å være studieleder: Studiearbeid
- Her finner du oppdaterte studieplaner, de samme som i KursAdmin.
- Vi får ofte spørsmål om hvordan Studieforbundet Funkis behandler søknader om tilskudd. Gå inn på Behandling av tilskudd og økonomi føring for å lese mer.
- Her har du de grunnleggende oppgavene for å opprette og rapportere kurs. Les mer her
Deltagerskjema
Deltager skjema brukes for de som ønsker å laste opp alle deltagerne samtidig inn i kursadmin systemet til FUNKIS-kurs. Det er viktig at det er kun fullt navn, adresse, post sted/nr, fødselsår og kjønn som er obligatorisk informasjon som skal legges inn som informasjon per deltager. Du som arrangør velger selv hvilke opplysninger dere tar med. Husk personvernloven og oppbevaring av personlig og sensitiv informasjon. Her finner du et standardisert deltagerskjema til kurs i EXCEL format.
Interne regler for kurs gjennomføring i Studieforbundet Funkis
Studieforbundet Funkis har noen interne regler for kursgjennomføring som ikke er utdypet eller presisert i Voksenopplæringsloven. Vi har laget en oversikt over disse reglene, som dere finner vedlagt her. Vi håper at denne presiseringen vil lette arbeidet med å arrangere og rapportere kurs. Det er ønskelig at dere sprer disse interne reglene til alle lag og grupper. Tilskuddssystemet i Funkis er basert på tillit og at den enkelte kursarrangør selv setter seg inn i regelverket. Interne regler for kursgjennomføring i Studieforbundet Funkis
TRT-midler
TRT-skjema brukes ved søknad fra 400,- til 3000,- i TRT-midler. I skjema skal det krysses av i hvilken kolonne TRT-midlene har gått til. Det er FUNKIS som godkjenner kursene til lokallagene.
- Søknader fra lokallagene behandles av FUNKIS.
- Det er ikke mulig for lokallag å søke om mer enn 3000,- i TRT-midler.
- Minstebeløp å søke på er kr. 400,-
- Maks beløp for å søke er 3000,-
- TRT søkes om etter at kurset er gjennomført
- Kun kryss i skjema for gjeldende tiltak, totalsum I TRT skal føres nederst i norske kroner
Hva er TRT (tilretteleggingstilskudd)
Tilretteleggingstilskudd (TRT) er en av to komponenter som utgjør statstilskuddet til studieforbund. TRT er beregnet på målgrupper som ofte vil ha ekstra kostnader, eller tilleggsutgifter, i forbindelse med studiearbeid. Eksempel på målgrupper er funksjonshemmede og personer med særlige omsorgsoppgaver, ifølge Lov om voksenopplæring.
Voksenopplæringstilskuddet kalles TRT-midler, forkortet fra Tilretteleggingstilskudd. Ifølge lovverket skal TRT-midler brukes til å ‘fjerne hindringer’ og ‘kompensere de ekstra utgiftene studieforbundene har knyttet til tilrettelegging av opplæring for deltakere som har behov for dette.’ Det betyr at tilskuddet skal benyttes til å dekke konkrete tilretteleggingsutgifter til det enkelte kurs. Tilskudd kan ikke benyttes til full finansiering av opplæringstiltak, men knyttes til merkostnader ved å arrangere eller legge til rette for at særlige målgrupper kan delta i opplæring.
- TRT-søknader på kr 3000,- og lavere behandles direkte av Funkis. Lokallag kan søke om opptil 3000,- i TRT-midler direkte til Funkis. Dette er samlet sum, iregnet også frivillig arbeid (lokallag kan ikke søke om mer enn 3000,- i TRT-midler).
- TRT-søknader over kr 3000,- fra fylkeslag behandles gjennom organisasjonens sentralledd og deretter i Funkis.
FUNKIS kontakter i fylkene
Studieforbundet Funkis har pr. i dag 12 operative fylkes- og regions ledd rundt omkring i landet. Fylkesleddene samarbeider med Funkis sentralt og holder kurs og samlinger for sine medlemmer på regional- og lokalplan. Her finner du mer info om disse fylkesleddene
Tilgang til undervisningslokaler
Voksenopplæringsforbundet har utarbeidet et notat vedrørende tilgangen til offentlige undervisningslokaler. Her ligger notatet om offentlige undervisningslokaler