Hopp til innhold
Forside / nyheter / NRF bidrar i utdanningen av digitale helseveiledere
Støtt oss

NRF bidrar i utdanningen av digitale helseveiledere


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 12.04.2024 / Oppdatert: 12.04.2024


Abel Technologies og NRF hadde en felles workshop i april. Fra venstre: Lotte Friid Lauvålien, Anna Fryxelius, Simon Laugsand, Andreas Lycke og Joachim Sagen.

Gjennom et samarbeid med ABEL Technologies holder NRF forelesninger for studenter som skal bli digitale helseveiledere.

Dette er en unik mulighet til å løfte kompetansen om revmatiske-, muskel-, og skjelettsykdommer til framtidige helseveilederne, sier utviklingssjef i NRF, Lotte Friid Lauvålien.

ABEL Technologies er et norsk helseteknologiselskap som utvikler teknologi, nettverk og metoder for å tilgjengeliggjøre effektiv helseveiledning til en bærekraftig pris. Høsten 2023 inngikk Norsk Revmatikerforbund et samarbeid med ABEL om å bidra på utdanningen av digitale helseveiledere.

– Vi har allerede levert to digitale forelesninger for første kull med studenter, og skal levere to slike forelesninger hvert halvår de neste årene, forteller Lauvålien.

I forelesningene belyste NRF hvilke utfordringer personer med revmatiske-, muskel-, og skjelettsykdommer har, og hvordan de digitale helseveilederne kan møte disse, slik at resultatet av den digitale helseveiledningen blir best mulig.

Forelesningene ble holdt av Ole-Martin Wold og Joachim Sagen i NRF.

Del av et større forskningsprosjekt

Utdanningen av digitale helseveiledere er en del av et større forskningsprosjekt med tittelen «Pilot Helse – Fullskala Pilotering av Grønn Resept». Prosjektet har som hensikt å teste ut hvordan et konkret pakkeforløp med digital helseveiledning kan foreskrives av fastleger, og skape målbar helsegevinst for individet, samt finansielle besparelser for det offentlige.

I prosjektet skal de digitale helseveilederne gjennomføre et utdanningsforløp administrert av ABEL i samarbeid med blant annet NRF. Etter endt utdanning og bestått eksamen, får de sertifisering som digital helseveileder.

Målet med sertifiseringen er å lære studentene ferdigheter og kunnskap som er nødvendig for å lykkes med å veilede individer via digitale plattformer for å skape atferdsendring. Dette inkluderer veiledning rundt metodeutførelse, tverrfaglig samarbeid, helserelaterte emner m.m.

– Sammen kan vi bidra til endringer, både på individnivå og på systemnivå, som virkelig kan gjøre en forskjell, sier Lauvålien.

Les mer om ABEL Technologies.

Informasjon om NRFs prosjekter finner du her.