Gjennom et samarbeid med ABEL Technologies holder NRF forelesninger for studenter som skal bli digitale helseveiledere.
Dette er en unik mulighet til å løfte kompetansen om revmatiske-, muskel-, og skjelettsykdommer til framtidige helseveilederne, sier utviklingssjef i NRF, Lotte Friid Lauvålien.
ABEL Technologies er et norsk helseteknologiselskap som utvikler teknologi, nettverk og metoder for å tilgjengeliggjøre effektiv helseveiledning til en bærekraftig pris. Høsten 2023 inngikk Norsk Revmatikerforbund et samarbeid med ABEL om å bidra på utdanningen av digitale helseveiledere.
– Vi har allerede levert to digitale forelesninger for første kull med studenter, og skal levere to slike forelesninger hvert halvår de neste årene, forteller Lauvålien.
I forelesningene belyste NRF hvilke utfordringer personer med revmatiske-, muskel-, og skjelettsykdommer har, og hvordan de digitale helseveilederne kan møte disse, slik at resultatet av den digitale helseveiledningen blir best mulig.
Forelesningene ble holdt av Ole-Martin Wold og Joachim Sagen i NRF.
Del av et større forskningsprosjekt
Utdanningen av digitale helseveiledere er en del av et større forskningsprosjekt med tittelen «Pilot Helse – Fullskala Pilotering av Grønn Resept». Prosjektet har som hensikt å teste ut hvordan et konkret pakkeforløp med digital helseveiledning kan foreskrives av fastleger, og skape målbar helsegevinst for individet, samt finansielle besparelser for det offentlige.
I prosjektet skal de digitale helseveilederne gjennomføre et utdanningsforløp administrert av ABEL i samarbeid med blant annet NRF. Etter endt utdanning og bestått eksamen, får de sertifisering som digital helseveileder.
Målet med sertifiseringen er å lære studentene ferdigheter og kunnskap som er nødvendig for å lykkes med å veilede individer via digitale plattformer for å skape atferdsendring. Dette inkluderer veiledning rundt metodeutførelse, tverrfaglig samarbeid, helserelaterte emner m.m.
– Sammen kan vi bidra til endringer, både på individnivå og på systemnivå, som virkelig kan gjøre en forskjell, sier Lauvålien.