- Kostholdsendring ga meg en mildere form for leddgikt. Jeg fikk et nytt liv etter at jeg deltok på NRFs kostholdskurs og la om kostholdet, sier Trond Hellerud (53) fra Oslo.
Trond fikk leddgikt for 35 siden. Han har prøvd en rekke behandlinger. – Jeg ble stadig verre. Først etter at jeg deltok på NRFs kostholdskurs og klarte å følge rådene jeg fikk, merket jeg at jeg fikk en stabil kropp, roligere mave, mindre smerter og lavere kroppsvekt, sier han.
Det nytter!
Trond forteller entusiastisk om de positive effektene som fulgte med kostholdsendringen. – Før kunne jeg våkne med en hoven hånd hvis jeg hadde løftet noe, og smertene ble alltid verre vinterstid. Slik er det ikke lenger, forteller Trond. I dag jobber Trond i grafisk bransje og tar i mange tunge tak for trykkeribedriften OXP.
Tronds gode råd
Hans personlige råd til andre med leddgikt er i første rekke å spise mer fisk, kylling og grønt, og mindre sukker, rødt kjøtt, svinekjøtt, samt røkt og behandlet kjøtt som pølser og kjøttpålegg.
– Man pleier å merke effekt allerede etter kort tid, forteller han.
Gi et bidrag – hjelp mange til et bedre liv
Vil du hjelpe NRF med å videreføre vårt arbeid med kostholdskurs og informasjon som gjør hverdagen bedre for medlemmene?
Vårt tilbud hadde ikke vært mulig uten din støtte. Tusen takk for ditt bidrag!